У Бачкој Паланци данас 20 степени, Хитна помоћ има пуне руке посла

За 24 сата 58 интервенција. Др Славица Шарац из бачкопаланачке Хитне помоћи дала је савет хроничним болесницима

1796
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Ових дана у целој Србији бележе се високе температуре за ово доба године. Максимална дневна температура прогнозирана за данас је 23 степена. 


Многи су се обрадовали правом пролећном времену, али велики број је оних који пате од јаких главобоља док се хронични болесници ових дана чешће јављају лекарима Хитне помоћи.

Начелница Службе хитне медицинске помоћи у Дому здравља „Др Младен Стојановић“, др Славица Шарац за БАП ВЕСТИ каже да је у претходна 24 сата било 58 интервенција, од чега су највећи број хипертензивне кризе.

„Јавља нам се велики број хроничних болесника због промена у крвном притиску, али није занемарљив ни број одраслих и деце са вирусним обољењима који се обраћају лекарима Хитне помоћи“, наводи др Шарац.

Она саветује да хронични пацијенти обавезно редовно узимају своје терапије, да смање физичку активност ових дана и узимају довољно течности.

„Често се деси да наши старији суграђани једноставно забораве на важност хидратације организма. Такође, важно је и слојевито облачење, јер су максималне температуре ових дана високе“, додаје др Славица Шарац.

За викенд се у нашој земљи очекује умерено облачно, натпросечно топло и ветровито време са највишом температуром од 15 до 22 степена, а киша се очекује претежно на југозападу Србије (нарочито у пограничном делу са Црном Гором), повремено и на северу Војводине, али слабијег интензитета.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here