Заказано прво суђење Жапцу за пребијање Новосађанина на смрт пре скоро пет година

Припремно рочиште заказано је за 10. март

1161
Izvor: RTV (Aleksandar Galić)

После више од годину дана од подизања оптужнице у марту би требало да почне суђење Небојши Тубићу Жапцу (60) за угрожавање сигурности и наношење тешких телесних повреда са смртном последицом.


Он се терети да је ова кривична дела извршио на штету Новосађанина С М. (63).

Како Дневник сазнаје, припремно рочиште заказано је за 10. март.

Овај предмет је због сукоба надлежности прошао неколико тужилаштава, да би на крају био враћен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду које је крајем децембра претпрошле године подигло оптужницу.

Истрага против Тубића се водила због сумње да је 7. новембра 2017. године на паркингу на Булевару деспота Стефана претукао власника једне занатске радње и нанео му вишеструке повреде. С. М. су нанете вишеструке повреде дрвеном летвом. Поломљена су му ребра, нос и повређено уво. Оштећени је преминуо у Клиничком центру Војводине дан касније.

Тубић је ухапшен 10. новембра 2017. године, након чега му је, у два наврата, продужаван притвор. Потом му је половином марта 2018. године поново дозвољено да се брани са слободе, али му је била одређена мера забране напуштања стана уз електронски надзор. Он је, међутим, ту меру кршио, те је 18. маја те године био враћен у притвор.

После недељу дана иза решетака, поново је пуштен из притвора, јер тужилаштво није било донело одлуку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here