Општина Бачка Паланка покреће отуђење имовине некадашње фабрике „Меркур“

Позната је и почетна цена на надметању за "Меркур"

БАЧКА ПАЛАНКА – На 186. седници Општинског већа Општине Бачка Паланка, допуњен је дневни ред, а управо та допуна је донела и најзначајнију тему за грађане општине Бачка Паланка. Наиме, покренута је иницијатива за отуђење парцела са објектима некадашње фабрике „Меркур“.

Општина Бачка Паланка као титулар права јавне својине на целокупном градском грађевинском земљишту који чини комплекс „Меркур“ на К.О Бачка Паланка – град, док је правни статус свих објеката који се налазе на овом комплексу у облику својине јавна а држалац је такође Општина Бачка Паланка. Уз ову иницијајтиву приложена је Информација о локацији од 29.04.2024. године где се види и намена ове локације. Уз иницијативу је приложен и Процена вредности за предмет непокретности коју је сачинио лиценцирани проценитељ Републичког завода за судска вештачења А.Д. „Нови Сад“ од  23.04.2024. године. Процењена вредност имовине за комплетан комплекс износи 1.249.200 ЕУР. Овај износ ће управо бити и почетна цена на планираном Јавном надметању.

Ова иницијатива че се, како је најављено, већ сутра, у уторак (30.04.), наћи на дневном реду седнице Скупштине Општине Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here