Лекару ког је породиља оптужила за смрт бебе продужен притвор

Фото: www.sm.vi.sud.rs

Лекар Опште болнице у Сремској Митровици М. М. (45) из Руме, који је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка дела против здравља људи у вези са кривичним делом несавесно пружање лекарске помоћ, остаје иза решетака, пише лист „Дневник“.


Њему је, како је за „Дневник” речено у Вишем суду у Сремској Митровици, решењем Апелационог суда у Новом Саду притвор продужен за три месеца и може трајати до 18. јула.

Осумњичени лекар специјалиста гинекологије и акушерства у Општој болници у Сремској Митровици ухапшен је 20. јануара, након што га је једна породиља оптужила за акушерско насиље и од тада се налази иза решетака. Она је на свом Фејсбук профилу објавила да је одговоран за смрт њене бебе, као и да јој је током порођаја нанео физичке повреде, претио јој и вређао је „на националној основи”.

Након њене објаве, огласила се повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и заштитник грађана Зоран Пашалић.

Повереница је истакла да је изузетно важно да надлежни утврде све чињенице овог случаја.

Заштитник грађана Зоран Пашалић је покренуо контролни поступак и позвао све жене које су се током последњих шест месеци суочиле са неадекватним лекарским приступом током порођаја, од његове припреме до изласка из болнице, да се обрате тој институцији, како би се створили услови за утврђивање одговорности у погледу несавесног поступања у гинеколошко-акушерским здравственим установама, било да је реч о вербалном насиљу или медицинском немару.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here