Вулканизер који црта портрет за 30 минута

Знате ли Јанику?

4123
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Од своје пете године живота црта, а сада му је 59. Више од пет деценија црта графитном оловоком и то веома спретно. Јаника Конц је Бачкопаланчанин који зна да измами осмех суграђанима, јер је увек спреман на шалу и насмејан.


Његова техника је графика, а воли да црта портрете и уживо и са фотографије. Направио је преко 2.000 цртежа, међу којима су разни портрети, пејзажи, иконе…

Члан је бачкопаланачког Удружења ликовних стваралаца „Петар Томић“. До сада је имао две самосталне изложбе у Бачкој Паланци, а планира да направи и трећу која ће бити посвећена историјским личностима.

– Цртање је за мене опуштање, уживање. Увек радим од срца, полако, опустим се и то ме смирује. Сви буду одушевљени кад виде цртеж на крају – каже Јаника Конц, за портал БАП ВЕСТИ и како наводи за један цртеж му треба око 30 минута.

rbt

Он се иначе у свој 59. години бави и спортом, рекреативно фудбалом. Ради као вулканизер, где још једном долазе до изражаја његове спретне руке. Када видите Јанику у граду, застаните мало и попричајте јер он воли људе и дружење. Можда одлучи и да вас нацрта, никад се не зна…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here