Autentična, ručno rađena neštinska vina „Tri međe i oblak“

3397
Tri međe i oblak

Tri međe i oblak je avantura, priča o posvećenosti, strasti i predanosti vinu. Porodični posao i ljubav četvoročlane porodice iz Bačke Palanke prema vinu, prirodi i životu pretočena je u svaku kap vina Tri međe i oblak. Željka i Vladimir su inženjeri koji rade u Bačkoj Palanci, dok je njihova vinarija, koja se nalazi u Neštinu, mesto za hedonizam i opuštanje.

„Filozofija nam je, da imamo autentična, drugačija vina koja će zaista predstavljati fruškogorski teroar. Moj cilj je da ovo imanje postane samoodrživo i da vinariju ostavim deci. Za tako nešto mislim da je proizvodnja od 20.000 boca ono gde mogu potpuno da se posvetim ovom poslu. Naravno, uz posao arhitekte koji radim.“- kaže Vladimir Dragićević 

Vladimir Dragičević

Priča o vinariji počinje 2011. godine kada je baka Vida nenamerno kupila vinograd u Neštinu, od porodice Orlović koja ima dugu vinogradarsku tradiciju.

Prvo vino Tri međe i oblak je napravljeno 2012. godine u skromnoj zemljanoj kolibi sa starinskom muljačom, u staklenim demižonima i flaširano je u garaži. Malo po malo hobi je prerastao u nešto više i 2016. godine porodica Dragičević osniva svoju vinariju koja se zasniva na ideji, izuzetno mala proizvodnja i težnja visokom kvalitetu.

Vinarija je građena ručno, zanatski i predstavlja porodično imanje, parče zemlje sa podrumom u koji su svi dobrodošli kao prijatelji i poštovaoci grožđanog soka ili slučajni prolaznici. Vinarija i vinograd se nalaze na 45°13′ 28“ geografske širine, kao i čuveni Chateau Lafite!

„Naša ideja je da dobijemo iz prirode i Fruške gore ono što je najlepše, da to pretočimo u vino i sačuvamo u boci. Odgovornost prema porodici, ljudima, prirodi, prošlosti mesta i vinovoj lozi su naša vodilja na putu da napravimo posebna i drugačija vina. Želimo da ručnom preradom stvorimo vina koja odslikavaju godinu, zemljište i mikroklimu Fruške gore. Deo vina dolazi iz našeg vinograda, a deo iz drugih koji su isključivo sa položaja oko Neština. Želimo da na jedan hrabar, iskren i nesebičan način pronađemo svoj put u svet „pravih“ vinarija.“

Može Vladimir Dragičević, inače arhitekta po struci, da vam priča neobičnu priču o imenu i nastanku ove njegove vinarijice koja proizvodi oko 7.000 boca godišnje, ali pravi se osećaj dobije tek kada dođete do ivice tog jednog jutra vinograda i spazite krovove Neština, ravno dole, tridesetak metara ispod svojih nogu.

Bukvalno vinograd ni na nebu, ni na zemlji! A vina su fantastična! 





Portfolio vinarije trenutno čine Sovinjom Blan, barikirano vino koje metodom sur li odležava na finom talogu 10 meseci pod nazivom Vagabundo, 

crveno vino 90% Kaberne Sovinjon i 10% Vranac koje odležava u barik buradima oko 12 meseci i roze pod nazivom Pagan, kupaža Kaberne Sovinjona, Vranca i Muskat Hamburga. 

U planu je vino od sorte Šardone koje trenutno sazreva u drvenim buradima od 225 l i očekuje se krajem sledeće godine da bude u boci.

Vina su karakteristična zbog svog voćnog ukusa. Predivno okruženje, idilični pogled na vinograde i prirodu, kreiraće ambijent za uživanje u čaši besprekornog vina, uz nezaobilazni zalazak sunca. Do vinarije se dolazi letnjim putem koji nije asfaltiran.

Od nedavno, u vinariju su napravili degustacionu salu, gde uz dobru hranu, opuštajuću atmosferu možete uživati u ovim sjajnim vinima.

Vina možete da kupite na bocu ili pakovanja od šest boca, lično kod njih, ili možete poručiti preko sajta ili telefonom.

Ukoliko želite da probate vina Tri međe i oblak , kupite ili posetite vinariju konktaktirajte ih na broj  064 864 15 19

Kako da dođete do njih: Kada se uđe u Neštin, skrene se u Ulicu Crkvenoškolsku, i nakon što se prođe pored pravoslavne crkve, skrene se levo na prvo skretanje, gde asfaltirani put vodi do vrha brega iznad samog sela. Tu vas zemljani put vodi levo gde ćete nakon 200 metara sa leve strane ugledati vinograd iznad koga se izdiže degustaciona sala obučena u crvenkastu boju crepa.

Tamo vas čeka domaćin sa porodicom koji će vas ugostiti, ali bi najbolje bilo da se najavite.

Adresa:
Dunavska bb, 21314 Neštin, Srbija, Pogledaj na MAPI. 
Sajt: trimedjeioblak.com
Mail: [email protected]
Facebook: trimedjeioblak
Instagram: trimedjeioblak
Kontakt telefon: 
064 864 15 19 – Vladimir
064 864 15 17 – Željka 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here