In memoriam – Дражен Медан (1962-2023)

Заједно са Владимиром Пејовићем, Предрагом Баљем и покојним Јованом Кнежевићем водио је ОК "Меркур" и радио на унапређењу и омасовљавању одбојке у Бачкој Паланци

Извор: Недељне новине

Дражен Медан, спортски одбојкашки радник, преминуо је изненада 13. октобра у свом дому у Бачкој Паланци у 61. години.


У одбојку, која је била његова велика пасија и љубав, ушао је сад већ давне 1996. године доводивши свог сина Марија на тренинге одбојке. Од старта је показао да је човек на којег се може ослонити око организације и вођења ОК „Меркур“.

Заједно са Владимиром Пејовићем, Предрагом Баљем и покојним Јованом Кнежевићем водио је клуб и радио на унапређењу и омасовљавању одбојке у Бачкој Паланци. Учествовао је у стварању фузије одбојкашких тимова ОК „Мегала“ из Бачке Паланке и ОК „Партизан“ из Бача која је допринела да мушка одбојка не замре у тим местима.

У међувремену, видевши експанзију женске одбојке, покреће женску секцију ОК „Меркур“ кроз коју је прошло мноштво девојчица и девојака и које су уз њега заволеле одбојку. Неколико година радио је и као први тренер мушке екипе ОК „Меркур“. Даљи одбојкашки развој његове личности довео га је на место председника ОК „Меркур“ где је био на челу клуба у два мандата.

Дражен Медан је био ожењен и отац двоје деце. Његов син Марио Медан је постао један од најбољих играча које је одбојкашки спорт у Бачкој Паланци изнедрио. Медан је у присуству породице, родбине и пријатеља сахрањен у понедељак, 16. октобра на градском гробљу у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here