Младић из Гложана осуђен због погибије пешака у Челареву

У стању тешког пијанства усмртио пешака

Foto: Dnevnik.rs

Ненад Николић (22) из Гложана, окривљен за изазивање прошлогодишње саобраћајне несреће у Челареву, у којој је у стању тешког пијанства усмртио пешака, осуђен је у новосадском Вишем суду на две и по године затвора, након што је судија Видоје Митрић прихватио споразум оптуженог с тужилаштвом.


Њему је изречена и мера безбедности забране управљања возилима Б категорије у трајању од две године од правоснажности пресуде.

Оптужени је на отварању претреса лане у октобру изјавио да је разумео оптужницу и да признаје дело у целости. Потом се извинио породици настрадалог.

Према наводима општужнице, окривљеном се приписивало да је дело починио 6. јануара прошле године око 21.30 часова, управљајући мицубиши лансером брзином од 50 километара на сат са 1,54 промила алкохола у крви. Наводно, док се сагнуо да укључи радио, уместо да држи пажњу усмерену на кретање Улицом Светозара Тозе Марковића, наспрам кућног броја 6, предњим десним делом ударио је пешака, сад покојног, Душана Трнинића који се кретао у истом смеру као и окривљени, заједно са својом супругом, једно поред другог. Прво је ударио пешака у леву ногу, затим га је набацио на горњи део возила, након чега је тело одбачено на тло. Услед вишеструких повреда, Трнинић је преминуо на лицу места.

Оптужени је био у притвору до 17. марта прошле године, који му је замењен забраном напуштања стана, а 14. септембра ова мера му је укинута, а то време ће му се урачунати у изречену казну.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here