Претрес за ношење пиштоља коришћеног у самоубиству у Бачкој Паланци

Претрес почео изнова у новосадском Вишем суду због измене већа

2433
Фото: 021.rs

Претрес за ношење пиштоља Јовану Мрчајцу (27) из Бачке Паланке, претпрошле године у том месту, почео изнова у новосадском Вишем суду, због измене већа. Окривљени је пред старим већем мењао исказе, за које рекао да их је дао из страха да ће га сумњичити за убиство његовог другара.


Наиме, он је лане изјавио да се не осећа кривим за извршење дела недозвољеног држања и ношења оружја, које му се ставља на терет и да оптужницу сматра спорном. Изменио је само један детаљ у односу на претходну одбрану. Пред новом председницом већа судијом Сањом Перић навео да се против њега води још један поступак због оружја.

Према оптужници, окривљеном се приписује да је 5. марта 2022. године неовлашћено носио пиштољ ЦЗ 99 калибра 9, у Бачкој Паланци, а за то није имао одобрење надлежног органа.

Двојица сведока, дугогодиших другара оптуженог, изјавили су да их је наведеног дана позвао телефоном Јован Мрчајац и да им је рекао да га одбаце колима до салаша и да је изашао на десетак минута, а потом се вратио с кесом.

По речима једног од сведока, окривљени је у току вожње рекао да је узео пиштољ, док други тога није могао да се сети. Наводно су га потом одбацили до полиције, али он није био причљив, деловао је збуњено. Како су рекли, тек накнадно су чули за самоубиство познаника и повезали шта се десило.

Како смо писали, окривљени је на претходном рочишту изјавио да је држао тај пиштољ, можда га и расклапао, али је покојни М. П. (1975) пуцао из њега. Додао је да није реч његовом оружју, како је раније изјављивао, те да је, кад је видео да је овај погођен и да лежи на земљи, узео је оружје, бацио у канал и побегао.

Он је претходно још испричао да, сада покојног М. П. зна од пре и да су контактирали тог дана и да му је овај казао да дође код њега.

Претрес ће се наставити саслушањем сведока 21.јуна.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here