Одржана промоција књиге Славице Стојановић-Јованов

У Музеју града

Фото: Културни центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У Музеју града, у четвртак (26.10.) одржана је промоција друге књиге Славице Стојановић-Јованов „Породица некад и сад“.


Ова књига је из штампе изашла у сарадњи Удружења жена “Хасанагиница” из Бачке Паланке” и „Штампарије Станишић”. На промоцији су поред ауторке говорили и проф. Бојана Мирковић, лектор књиге и Ненад Живков, песник.

Као и у претходној, и овде се, пред очима читалаца, дешава магија спајања оновременског са садашњим, бакине кнедле са шљивама, добијају битку са модерном брзом кухињом, старе игре односе примат у компјутеризованом добу.

У Славичиним песмама шуште тил и свила класова пшенице, звецкају прапорци дечјег осмеха а Љубав је непобедива. Уз Славицу, учимо да поново волимо своје одрастање, учимо да усмеравамо своју децу. Све оно што је књижевницу инспирисало у вишедеценијском обликовању дечје воље и слушању шапата дечјих душа, оваплотило се овде, у стиховима које нам је, као кап драгоцене воде, дала на дар. Кроз ове песме путује време, а ми путујемо с њим, стижући га корак по корак.

Проф. Оља Нађ – из рецензије књиге

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here