Одржана промоција романа Уроша Микулића

Народна библиотека "Вељко Петровић"

Извор: НБ "Вељко Петровић"

БАЧКА ПАЛАНКА – У петак, 29. септембра, у Народној библиотеци „Вељко Петровић“ одржана је промоција романа „У раљама смрти“ аутора Уроша Микулића.


Урош Микулић је рођен 24. фебруара 2007. године у Бачкој Тополи. Основну школу је завршио у родном граду. Услед великог интересовања за глуму, писање, и генерално, уметност, Урош своје школовање наставља у новосадској Гимназији „Лаза Костић“ на смеру за сценске и аудио-визуелне уметности. Након збирке песама „Под погрешним небом“ која бележи велике књижевне успехе, млади аутор обелодањује нови наслов, свој први роман „У раљама смрти“.

Роман је писан по истинитом догађају и објављен на његову двадесетпетогодишњицу. Ово је занимљива и узбудљива прича о младости, пријатељству, опасности, вери, животу у свим његовим бојама. Поред аутора, о роману је говорила књижевница Бојана Ступар, а делове је читао млади глумац Борис Димитријевић. Публика је имала привилегију да разговара са главим ликом из романа, Дујом, односно Кезо Елвином, нашим суграђанином.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here