Велики успех ученика музичке школе

Талентовани ученици ШОМО "Стеван Христић" освојили прегршт награда

Девето по реду Међународно такмичење из солфеђа и теорије музике одржано је 1. и 2. априла. 2023.године у Београду у ОМШ „Станислав Бинички“.


Ученици музичке школе „Стеван Христић су постигли изузетне резултате:

Солфеђо, II а категорија: Никола Чутура , 2. разред , наставница Татјана Хаџиалић – I награда 100 бодова „лауреат“.

Теорија музике, II б категорија, наставница Татјана Хаџиалић:

  • Александра Јовић, 2. разред,– I награда 100 бодова;
  • Вишња Радаковић , 2. разред,– I награда 100 бодова;
  • Јелена Мартић, 2. разред – I награда 100 бодова;
  • Лена Тртић, 2. разред, – I награда 100 бодова.

Наставница Зорица Кљајић: Вера Стојановић, 3. разред, – I награда 100 бодова;

Наставница Љубица Илић:

  • Матеа Прел, 2. разред, – I награда 100 бодова;
  • Јована Вишекруна, 2. разред, –I награда 99 бодова;
  • Давид Грубор, 2. разред – III награда 78 бодова.

Теорија музике, III б категорија: Дуња Радованов, 3. разред, наставница Татјана Хаџиалић – I награда 94 бодова.

Теорија музике V б категорија:

  • Милица Радаковић, 5. разред, наставница Татјана Хаџиалић – I награда 100 бодова;
  • Алекса Панин, 6. разред, наставница Зорица Кљајић, – I награда 100 бодова;
  • Марија Стојић, 6. разред, наставница Зорица Кљајић – I награда 98 бодова.

Никола Чутура: „Веома сам срећан што сам ове године учествовао на Републичком такмичењу и на Међународном такмичењу из солфеђа. Остварио сам најбоље резултате, а посебно сам сретан због освојеног „лауреата“ на међународном такмичењу у Београду. Љубав према солфеђу сам стекао захваљујући мојој наставници Татјани Хаџиалић, која је вредно радила са мном и на посебан начин ми помогла да ову дисциплину заволим. Волим изазове, волим музику и једва чекам следеће такмичење.

Татјана Хаџиалић: „За 9. Међународно такмичење из солфеђа и теорије музике припремила сам седам ученика у четири категорије. Жири такмичења посебно је похвалио Николу Чутуру који је освојио 1. награду са максималних 100 бодова у категорији II а, јединог представника наше школе у дисциплини солфеђо доделивши му специјалну награду лауреат. После његове интерпретације композиција, чланови жирија су лично пришли Николи и мени као његовом ментору и честитали, што је заиста велика част, а посебно их је освојила Николина музикалност. Честитам од срца мојим ученицима на освојеним 1. наградама и желим нам још пуно радосних тренутака током самих припрема за такмичења. Такође, честитам и наставницама Зорици и Љубици и њиховим ђацима на оствареном успеху.

Алекса Панин: „Ово такмичење ће ми остати у сећању јер ми је ово последња година основне музичке школе, а рад и вежба се исплатила па су резултати били очекивани“.

Зорица Кљајић: „И овога пута потврдили смо да се труд, рад, љубав и посвећеност према истом исплати. Свим ђацима и колегиницама Татјани и Љубици честитам, као и мојим ђацима Вери, Марији и Алекси. Ово такмичење остаће ми у лепом али мало и тужном сећању јер се опраштам од мојих дивних ђака Марије и Алексе, којима је ово последња година школовања у нашој школи.“

МатеаПрел: „Ово је било моје прво такмичење из Теорије музике и драго ми је што ме је наставница Љубица изабрала јер сам остварила одличан резултат и стекла нова искуства. Из Београда носим лепе утиске и радујем се новим такмичењима.

Љубица Илић: „Желела бих да честитам свим ученицима и мојим колегиницама Зорици и Татјани на постигнутим резултатима. Велика је срећа да дођу овакви резултати, а и задовољство радити са вредним и даровитим ученицима.

Директорица музичке школе, Ивана Данилов у име колектива и у своје лично име, честита ученицима на оствареном великом успеху.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here