Обележена храмовна слава Светог Василија Острошког у Новој Гајдобри

527

Нова Гајдобра – У петак, 12. маја 2023. године, житељи Нове Гајдобре свечано су прославили празник храма, Светог Василија Острошког Чудотворца.


Прослављање празника отпочело је свечаним празничним бденијем, којим је началствовао презвитер Милан Цирар, парох деспотовачки, уз саслужење презвитера Слободана Ђурђића, пароха силбашког.

На дан празника, на светој Литургији началствовао је протојереј Стевица Илић, архијерејски намесник бачкопаланачки, уз саслужење презвитера Миладина Божиловића, пароха гајдобранског, и ђакона Бранка Батала из Бачке Паланке. У беседи по прочитаном јеванђелском зачалу, прота Стевица је поучио верни народ о значају и смислу празника Светог Василија Острошког.

Вечерњим богослужењем је началствовао протојереј Предраг Милутин, настојатељ Светојованског храма у Бачкој Паланци, уз саслужење свештенства Епархије бачке. Прота Предраг је благословио славске дарове, које је ове године у част светог Василија Острошког принео кум храмовне славе г. Петар Јелић са својом породицом. Кумство за наредну годину прихватио је г. Перо Шаровић са својом породицом. Отац Миладин је на крају захвалио прошлогодишњим кумовима на њиховој несебичној љубави према цркви, као и новим кумовима који су прихватили кумство за наредну годину.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here