Винарија Praška – Љубав, традиција и страст уткани у боци

953

Винарија Praška из Бачке Паланке се бави производњом грожђа које расте на винограду који се налази на обронцима Фрушке Горе и производе вина од квалитетних сорти грожђа.


Виноград је подигнут 2008. године, а винарија је основана 2013. Њихово грожђе зри на осунчаној падини, окружено је шумом и пажљиво је и плански подизан виноград управо на земљи која највише погодује овој лози.

Вина из винарије Praška изузетног је квалитета, јер је за нас императив квалитет производа.

 

Од ручне бербе грожђа до савршеног вина

Капацитет винарије је 30.000 литара, а процес производње је савремен, контролисан и уз примену европских стандарда производње. Процес производње вина почиње бербом грожђа, која се обавља ручно. Након бербе, грожђе се пребацује у винарију, где се одвија процес прераде. Грожђе се прво сортира, а затим се уситњава. Након тога, следи процес мацерације и ферментације, који се одвија у контролисаним условима. Након ферментације, вино се пребацује у бурад где одлежава и стиче карактеристичну арому и укус.

У њиховој понуди се налазе бела вина од сорти Италијански i Рајански ризлинг, Chardonnay, Rose вино oд чистог Cabernet Saivignona, црвено Cabernet Sauvignon, посебно се издваја Barilo, Cabernet Sauvignon који је одлежао у barrique бурадима. Бурад су направљена од различитих врста дрвета, као што су храст, кестен, трешња и дрво багрема, а свако дрво даје карактеристичну арому и укус вину.

Вина винарије Praška су изузетног укуса, пуноће и изражајне ароме, а посебно препоручујемо њихова вина која су одлежала у дрвеним барриqуе бурадима, која ће задовољити чула сваког љубитеља вина и енолога.

„У плану нам је изградња дегустационе сале и смештајних капацитета у самом винограду, како бисмо нашим посетиоцима омогућили да уживају у аутентичном амбијенту винарије. Ово за нас није посао – стварање вина је плод чисте љубави и пријатељства, оно сада спаја многе људе не само из нашег окружења, него и из других земаља, оно је помогло да се стекну нова пријатељства и изграде неке лепе приче и дружења. Оснивач винарије и онај који је започео све ово је мој супруг Чедо,а сада наши синови и ја настављамо ту причу из љубави према њему“  -истиче поносна власница ове престижне винарије.

Вина винарије Praška су награђена на новосадском сајму златном и сребрном медаљом, а на међународном оцењивању АWC у Бечу са сребрним медаљама. Ова награда је потврда квалитета њихових вина, које су плод љубави према винограду и породичној традицији.

Свако вино има своју причу, а  прича винарије Praška је прича о љубави, породичној традицији и страсти према винима коју гаје већ годинама.

Када посетите ову винарију, осетићете ту симбиозу која се преноси кроз свако вино које производе. Вина винраије Praška су више од пића, она су спој традиције и савремене технологије, спој сунца и земље, спој љубави и пажње коју посвећују свакој флаши која напусти  винарију.

Винарија Praška – Љубав,традиција и страст у боци.

 

Запратите винарију Praška и на друштевној мрежи  https://www.facebook.com/najbolje.vino

: Бранка Радичевића 210.Бачка Паланка

: 064 0000 131

Мејл: [email protected]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here