Snimili promotivni materijal

Kulturni klub "Zvono".

1457

Kulturni klub „Zvono“ aktivno je i u ovim kasnim jesenjim danima. Zatekli smo ih na probi, prilikom uvežbavanja jedne ruske pesme. O novostima u klubu priča pesnikinja, gitarista i pevačica u horu „Zvono“, Dejana Dongo.


U okviru projekta „Uzdah reči“, snimili smo dve autorske pesme, „Te čudne oči“ i „Tebi“, gde sam ja autor teksta, a Đurđina Ristić je komponovala muziku, a otpevao ih je hor „Zvona“ uz muzičku pratnju na gitari i klarinetu. U istom projektu, snimljena su i moja kazivanja dveju autorskih pesama „Voli me“ i „Ako“ uz gitarsku pratnju.

Vođa hora u Kulturnom klubu, Đurđina Ristić je još dodala: „Suština projekta je bila da se promovišu lokalni pesnici i mi kao ansambl. Sredstva za projekat smo osvojili na konkursu Opštine Bačka Palanka. Od pesnika smo ovoga puta odabrali Dejanu Dongo, studentkinju književnosti, koja peva u našem horu. Više puta je nastupila na književnim večerima i manifastacijama sa svojom poezijom, a ja sam napisala muziku na njene pesme, u maniru stare romanse. Tako i vidim „Zvono“, da se pevaju široke, melodične pesme na kvalitetne tekstove, ovoga puta ljubavne. Na pomenutim pesmama, prate nas na gitari Zoran Gavrilović i na klarinetu Milan Čulić, obojica naši članovi. Materijal smo snimili u studiju „Proscenijum“, kod Milana Bursaća. Sada su u toku finalni radovi i uskoro će se CD pojaviti, a pesme će se naći i u medijima. Te dve pesme smo prvi put izveli na „Lenkinim danima“ u Čelarevu, koje organizuje Književni klub „Lenka Dunđerski“.

Takođe, nastupali smo i na „Kočićevim danima“ sa već pomenute dve pesme i sa našim, već prepoznatljivim repertoarom. Nadam se, a i svrha je ovoga što radimo, da te dve pesme zažive. Pripremamo i novi repertoar, imamo nove pevače, a meni to diktira odabir pesama, koje prilagođavam njima. Što se tiče nastupa, nemamo neki određeni plan, uglavnom nas pozivaju na razne manifestacije, u planu je učešće na književnoj večeri u Narodnoj biblioteci, kao i sa Klubom klasične gitare „Akord“ na Novogodišnjem koncertu.

Kada prođe zima i praznici koje nosi, na proleće ćemo se pojačati sa pevačima, popuniti glasove. Na palanačkoj muzičkoj sceni, ali i šire, postoji potreba za ovakvim ansamblom, kao što je „Zvono“ i mislim da smo našli svoje mesto na njoj.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here