Кајакаши Таркета учествовали на Првенству Србије на 5000м

Одржане су и изборне трке за европске доквалификације

БЕОГРАД – Протеклог викенда (20.04.) на београдској Ади Циганлији одржано је првенство Србије на 5000м.


Учешће је узело 19 клубова, са укупно 152 такмичара. Све трке веслане су у кајаку једноседу. KKK „Tarkett“ је имао 17 представника на овом Првенству и само једну освојену медаљу.

У категорији јуниорки, такмичарка Радоја Јована је у сјајној трци довеслала до бронзаног одличја. Поред Првенства Србије на 5000м одржане су и изборне трке за Европске олимпијске квалификације.

Прва изборна трка одржана је у суботу, а то је била трка четвераца сениора на 500м у којој је четверац у саставу Векић Стефан – Холперт Ервин – Драгосављевић Марко – Драгосављевић Страхиња убедљивим првим местом добила прилику да изазове четверац који је већ изборио норму за Олимпијске игре (Џомбета – Новаковић – Врдољак – Торубаров). Ова два четверца ће одмерити снаге на Светском купу у Сегедину које се одржава од 10-12. маја.

Друга изборна трка одржана је у недељу, а то је трка двоседа у конкуренцији сениора на 500м, у којој су победу однеи Холпер Ервин – Драгосављевић Марко и тиме обезбедили учешће на Европским доквалификацијама које ће се такође одржати у Сегедину 8. и 9. маја и где ће имати прилику да обезбеде норму за учешће на Олимпијским играмам у овој дисциплини.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here