Bačkopalančanin i još sedam osoba uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

2499

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su, u dve odvojene akcije, osam članova organizovane kriminalne grupe zbog krijumčarenja ljudi, odnosno zbog nedozvoljenog prelaska državne granice, saopšteno je.

U Kikindi, na području Đale, uhapšeni su organizator grupe D.G. (43) iz Vrbasa, kao i članovi D.P. (27) i D.P. (54), obojica iz Novog Kneževca.

Ostali članovi kriminalne grupe B.V. (50) i T. D. (31), obe iz Subotice, R.Š. (44), državljanin BiH, M.P. (51) iz Bačke Palanke i S.N. (47), uhapšeni su na području Subotice, Novog Sada i Novog Kneževca.

Sumnja se da su oni, od početka septembra do kraja oktobra 2018. godine, omogućili nedozvoljen tranzit za veći broj migranata iz Indije i Avganistana, preko teritorije Srbije u Mađarsku, a zatim dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Oni se terete da su čamcima prevozili migrante preko Tise i za to dobijali nadoknadu od oko 1.000 evra po grupi migranata, koju su delili.

Policija je kod osumnjičenih pronašla čamac, za koji se sumnja da je služio za prevoz migranata preko reke, četiri putnička motorna vozila koja su koristili za prevoz do reke, kao i sredstva veze.

Takođe, zaplenjene su i sasušene čaure maka, kao i falsifikovani dokumenti BiH.

Čaure maka su nađene kod R.Š. i protiv njega će biti podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je policija lažne dokumente pronašla kod M.P. koji će se teretiti i za krivično delo falsifikovanje isprave.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here