Podrška porodicama u opštini Bač

407

BAČ: Opština Bač i ove godine će iz budžeta finansirati porodice u nameri da ih materijalno pomogne u trenutku dolaska prinove, ali i da ih osnaži da se odluče za više dece. U budžetu je za tu namenu predvidela 3,2 miliona dinara.


Jednokratnu pomoć od 30.000 dinara dobiće porodice u kojima se rodi prvo i drugo dete, a 50.000 dinara za treće i sledeću rođenu decu u istoj porodici. Nezaposlene mame dobijaće po 10.000 dinara mesečno, dok dete napuni godinu, bez obzira na to koliko u porodici ima mališana.

Osim novčane pomoći, ostaje i dalje na snazi da lokalna samouprava plaća besplatan boravak u vrtiću za treće i svako naredno dete u porodici, poklanja knjige prvacima, plaća karte za prevoz učenika srednjih škola i studenata, i troškove smeštaja i ishrane učenika i studenata u učeničkim i studentskim domovima.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Lane je 77 majki dobilo jednokratnu pomoć za rođenje deteta u iznosu od 30.000 dinara, a 19 majki je primilo jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara, pa je tako 96 majki iz opštinske kase dobilo jednokratnu pomoć u 2018. godini, rečeno nam je u Opštini Bač. Iz lokalne samouprave su naveli da je za troškove boravka dece u vrtićima bilo izdvojeno 1.420.500 dinara za 41 dete koje je imalo besplatan boravak kao vid pomoći porodicama sa troje i više dece. Roditelji su na taj način mesečno uštedeli 3.464 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here