Žabac na slobodi jer tužilaštvo nije podiglo optužnicu

1402

Nebojši Tubiću Žapcu (58), koji je osumnjičen za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom novosadskom investitoru Spasoju Miličeviću (63), posle više od pola godine ukinut je pritvor i on će se dalje braniti sa slobode.


Kako piše „Dnevnik“, Žabac se na slobodi našao jer novosadsko tužilaštvo nije u zakonskom roku od šest meseci podiglo optužnicu pa nije postojao dalji osnov da bude u pritvoru zatvora na Klisi niti u kućnom pritvoru s nanogvicom.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Izvor „Dnevnika“ kaže da je Tubić u petak, 25. maja pušten iz pritvora zatvora, u koji je bio vraćen nedelju dana ranije jer nije poštovao zabranu napuštanja stana bez odobrenja. Naime, utvrđeno je da je stan napuštao i bez prethodno dobijenog odobrenja. U nekoliko slučajeva poverenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nisu ga prilikom kontrole pronašli kod kuće. Nekoliko puta je tražio odobrenje da izađe iz stana, i to mu je svaki put omogućeno.

Inače, Žapcu je pritvor produžavan dva puta. Njegov advokat je početkom marta uložio žalbu i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogicu i boravi u kućnom pritovru. Taj zahtev sud je prvo odbio, a potom prihvatio.

Na saslušanju Žabac je negirao optužbe.

„Meni je pola lobanje plastično, ne mogu svega da se setim. Mogu da iznesem ono što znam, a znam da ga ja nisam ubio i to negiram“, rekao je Tubić.

Nebojša Tubić Žabac je osumnjičen da je 7. novembra 2017. godine pretukao 63-godišnjeg Spasoja Milićevića na parkingu na Bulevaru despota Stefana. I dalje nema preciznih informacija šta se tačno dogodilo na parkingu, osim da je policiji nešto posle 20 časova dojavljeno da na asfaltu leži čovek i da su svedoci izjavili da je svemu prethodila tuča. Poznanici Milićevića su poručili da je njemu i ranije prećeno zbog prostora na kom je bio smešten magacin njegove firme.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Žabac je inače u javnosti označen kao „kontroverzni biznismen“, a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji „Aleksandar“ na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here