Muškarac poginuo u eksploziji kotla u Industriji mesa Matijević

3173

Muškarac (57) poginuo je u eksploziji kotla u Industriji mesa Matijević u Novom Sadu. Na licu mesta preminuo je M.P., pedesetsedmogodišnjak sa područja Bačkog Petrovca


Ekipa Hitne pomoći, koja je dojavu dobila u 11.57 časova, izašla je na lice mesta i mogla samo da konstatuje smrt, navode za N1.

Medicinsku pomoć ukazali su povređenom 45-godišnjem muškarcu. On je u eksploziji zadobio povrede oka i prevezen je na Kliniku za očne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

U toku je uviđaj koji obavljaju javni tužilac i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Petar Matijević, vlasnik IM „Matijević“, u kratkom telefonskom razgovoru je „Novostima“ potvrdio da se dogodila nesreća.

Eksplozija u Industriji mesa
Foto: N. Mihajlović / RAS Srbija Eksplozija u Industriji mesa „Matijević“

Po njegovim saznanjima, došlo je do eksplozije kotla. Detalji nesreće mu, kako je dodao, zasada nisu poznati. Na sajtu Industrije mesa „Matijević“ objavljeno je da je do eksplozije došlo „iz još neutvrđenih razloga“.

„Navedeno postrojenje poseduje sve potrebne dozvole i preglede ispravnosti opreme pod pritiskom. U toku je utvrđivanje uzroka nesreće. Izražavamo žaljenje zbog ovog nemilog događaja i preuzimamo sve da pomognemo unesrećenim radnicima i njihovim porodicama“, saopšteno je iz Industrije mesa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here