Vernici u Viziću obeležili hramovnu slavu Čuda Svetog arhangela Mihaila

416
Foto: Wikipedia

VIZIĆ: Na praznik Čuda Svetog arhangela Mihaila, kada se slavi i spomen na mučenika Evdoksija, 19. septembra 2020. godine, služena je Sveta Liturgija kojom je načalstvovao Arhijerejski namesnik podunavski protojerej-stavrofor Gavro Milanović, uz sasluženje protojereja Branka Denčića, paroha taraškog u penziji, jeromonaha Lukijana, nastojatelja manastira Đipša (Divša) i jereja Nemanje Teofilovića, paroha susečkog.


Uz domaćina i svog nadležnog paroha jereja Stevu Kovačeva, učenici pravoslavne veronauke, verni narod ovog mesta, ali i ljudi iz drugih krajeva, svojim prisustvom na Liturgiji pokazali su ljubav prema Bogu i ovom mestu koje je ušuškano u obroncima zapadnog Fruškogorja.

Foto: Jovan Trajković

Kuma hramovne slave bila je Milena Bauranov sa svojom porodicom. Otac Gavro Milanović, prenevši čestitke i blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog G. Vasilija, obratio se vernima kroz besedu o značaju Svetih Tajni i evanđelskim vrednostima u nadi da će se uz Hram Čuda Svetog arhangela Mihaila i ovo mesto odenuti ruhom radosti Hristove i daljeg razvoja.

Foto: Jovan Trajković

Ovaj kraj obiluje posebnim prirodnim lepotama i uslovima za razne agrarne delatnosti, ali u savremenoj istoriji suočava se sa demografskim problemima, ustaljenim za mnoga sela. Podatak da je ovaj hram podignut 1822. godine svedoči o dugotrajnom postojanju i samog mesta, sa svojim jedinstvenim načinom života.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here