Real Knitting: Društvena odgovorost kao strateška orijentacija

BAČKA PALANKA: Real Knitting doo je jedan od lidera u proizvodnji različitih vrsta proizvoda u segmentima čarapa za žene, muškarce i decu, koji se spajaju u jedinstveni koncept neograničenih rešenja. Proizvodi Real Knitting-a su prilagođeni svim zahtevima kupaca, a zasnovani su na italijanskim recepturama i tehnologijom koja je oblikovana prema najnovijim svetskim trendovima u ovoj oblasti ove proizvodnje.


Real Knitting doo svoje sedište ima u Gajdobri a poseduju i dva proizvodna pogona u Čelarevu i Bačkoj Palanci, svaki fokusiran na određeni deo proizvodnje. Real Knitting doo je industrijska grupa sa dobro uspostavljenim liderstvom na međunarodnom tržištu sa dugogodišnjim iskustvom baziranom na korisničkoj podršci.

Odgovornost prema zaposlenima – strateška orijentacija

„Trenutno imamo oko hiljadu zaposlenih. Posvećeni smo ravnopravnosti polova i možemo biti ponosni jer su naši poslovi, pozicije i primanja izjednačeni među polovima. Tokom pandemije Covid-19, naša proizvodnja je, kao i u većini proizvodnih kompanija, bila usporena, ali ne drastično. Brzo smo preduzeli sve propisane mere i možemo se pohvaliti da smo imali minimalan broj zaraženih u odnosu na broj zaposlenih“ – kaže Jelena Tizić, marketing menadžer kompanije.

Jelena Tizić

Donatorstvo u obrazovanje je dobro i za zajednicu i za privredne subjekte

„Kao društveno odgovorna kompanija mi brinemo o svojim zaposlenima ali i široj zajednici, podržavajući one kojima je to najpotrebnije. Tako smo i ove, kao i prošle godine, donirali školi u Gajdobri preko potreban nameštaj kao i dodatnu opremu za poboljšanje uslova za obrazovanja dece u njoj. Želimo da pomognemo obrazovanje mladih u našem okruženju i tako doprinesemo lokalnom razvoju.

Jednog dana će neki od tih učenika biti naši zaposleni a njihovo znanje će nam mnogo značiti“ – dalje ističe Jelena.

Učiti najmlađe ekologiji i reciklaži otpada je put opstanka planete

„U saradnji sa Festivalom ekološkog pozorišta za decu i omladinu, čiji smo ovogodišnji sponzori, organizovana je poseta dece kompaniji i posebna radionica pod nazivom „Zero Waste“ (nulti otpad). Ideja ove posete je da se najmlađima ukaže na pojmove ekologije i reciklaže i važnosti sprečavanja stvaranja otpada. Pokazali smo im kako od starih čarapa, sa malo kreativnosti, napraviti potpuno nove stvari. Poseta je bila edukativna, ali i zabavna, što su potvrdile reakcije dece.“ – zaključuje Jelena Tizić.

Podsetimo, 27. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade se održava u Bačkoj Palanci, od 19. do 22. avgusta, pod sloganom „Poglavlje 27“. Osim sjajnih predstava, posetioce očekuje i učestvovanje u kreativnim i edukativnim radionicama, a kompanija „Real Knitting doo“ je generalni spoznor ove poznate manifestacije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here