Десета „Кумовска кобасицијада“ биће одржана у дворишту породичне куће Петрић

Долазе гости из Београда, Чачка, Крагујевца, Новог Сада...

Фото: БАП ВЕСТИ

Јубиларна 10. „Кумовска кобасицијада“, одржаће се у суботу 25. фебруара, у дворишту породичне куће Петрић, у бачкопаланачкој улици Војводе Живојина Мишића. На „Кумовској кобасицијади, боравиће гости Шидске кобасицијаде (Удружење добрих домаћина) која је одржана 11. фебруара. Поред тога, учешће на овој манифестацији најавили су њени стални учесници – гости из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Чачка, Врбаса и других места.


– На овој манифестацији очекујемо учешће око 150 гостију. Манифестација је такмичарског, али и забавно – спортског карактера. Током њеног одржавања, биће организовано и такмичење у надвлачењу конопцем. Главни спонзор „Кумовске кобасицијаде“ је Воја Ћосић, који је за све учеснике обезбедио мајице, као и „ГМП Грамонт“ који ће доделити робне награде за учеснике Кобасицијаде. Вино ће спонзорисати „Винарија Вулиновић“ из Визића, а ракију Ђорђе Нешић из Бачке Паланке. Соду ће донирати једини бачкопаланачки содар Јожика Нађ. По традицији, ова манифестација се одржава у породичној кући Петрића у Улици војводе Живојина Мишића број 163, са почетком у 7.30 сати. Специјалан жири, прогласиће најбољи кулен, кобасицу и сланину, а тројици најбољих у све три категорије биће додељене робне награде. Проглашење најбољих биће обављено између 12.30 и 13.30 сати – каже Саша Петрић, који ће заједно са братом Петром, Габиком и Кикијем, бити организатор „Кумовске кобасицијаде“.

У жирију за оцењивање узорка, биће доајен у овом послу, ветеринар Миле Ристић. Ни овај пут неће изостати учешће једне тамбурашке банде, која ће увесељавати све учеснике „Кумовске кобасицијаде“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here