Фестивал „Рука, Руци – Заиграј“ окупио регион у Бачкој Паланци

Невиђена енергија на фестивалу КУД-а "Корени"

1916

Шести по реду фестивал „Рука, Руци – Заиграј“ који је одржан у суботу 13. априла у Градском биоскопу у Бачкој Паланци, у организацији КУД-а „Корени“, окупио је бројна културно-уметничка друштва из различитих крајева.


Под покровитељством Општине Бачка Паланка, уз подршку Културног центра Бачка Паланка, Туристичке организације општине Бачка Паланка и бројних фирми, овај фестивал је привукао око 300 учесника и 21 културно уметничко друштво.

Догађај је одржан 13. априла са почетком у 17:00 часова, а улаз је био бесплатан за све посетиоце. Атмосфера је била изузетно весела, а културно-уметничка друштва су својим наступима очарала публику.

Међу учесницима су били КУД-ови: „Логовац“ из Деспотова, „Младен Стојановић“ из Младенова, „Ђерам“ из Бачког Градишта, „Свети Сава“ из Каћа, „Иванин златни вез“ из Босанског Шамца, „Бранко Марковић“ из Ресника, „Светозар Марковић“ из Новог Сада, „Никола Тесла“ из Бачког Брестовца, „Уна“ из Новог Града, Приједора, Младенова, Добановаца, „Шове“ из Равно Села, „Велико коло“ из Ветерника, „Колубарско коло“ из Мирошаљца, „Сремац“ из Сремске Каменице, „Рудар“ из Угљевика, „Моравица“ из Ивањице, „Чукарица“ из Београда,“Искон“ из Шимановаца и других места.

КУД Корени

Организација фестивала била је на високом нивоу, а присутни су изразили задовољство како током програма, тако и организацијом целокупног догађаја. Дијана Зимоња, једна од организаторки, истакла је да је све протекло у савршеном реду, те да су сви учесници били презадовољни.

-Овај фестивал није само прилика за неговање културне баштине и традиције, већ и за стварање пријатељстава и јачање веза међу различитим културно уметничким друштвима. Следеће године, фестивал ће се одржати 5. априла, обележавајући и 10 година постојања КУД-а „Корени“, а организатори већ сада најављују још богатији и разноврснији програм који ће привући још већи број посетилаца.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here