И са 74 године Јово Радош одржава традицију Петровданског маратона

Одржан традиционални 34. "Петровдански маратон" у Гајдобри

Фото: Драган Зорић

Традиционални 34. по реду „Петровдански маратон“ се трчао и ове среде, 12. јула на Петровдан од Храма Светог Јована Крститеља у Бачкој Паланци до Храма Светих апостола Петра и Павла у Гајдобри у дужини од 13,5 километара.


И поред веома неповољних временских услова и велике врућине која је тог дана била, тркачи су успешно прешли ову деоницу. Током целог дана се температура није спуштала испод 37 степени Целзијусових, а на ужареном асфалту је премашивала и плус 40. И по тако тешким условима је и ове године, тридесет четврти пут, трчао проф. др Јово Радош који је ову трку назвао „Петровдански подвиг“. Ништа то не би било чудно да он није рођен далеке 1948. године. Са пуне 74 године он и даље пркоси свим законима.

Иначе, трка ни ове године није имала такмичарски карактер. Трчао је Јово Радош, а са њим и још десетак рекреативаца из Бачке Паланке и Новог Сада.

– После прошлогодишњег маратона сам рекао да сам трчао тачно онолико трка колико је Господ Исус Христ живео на Земљи, 33 године и мислио сам да је крај, прича Јово Радош још увек прилично свеж после трке. – Међутим, када сам видео да сам још у доброј форми, одлучио сам се да и ове године истрчим трку. Тренирам свакодневно и трчим најмање пет километара, а како се ближи Петровдан лагано повећавам дистанцу. Сви занју да је мој спорт број један карате, а ово трчим из љубави према мојим Гајдобранима. Израчунао сам да сам до сада оптрчао Земљину куглу два пута и сада сам почео трећи почасни круг и, ако Бог да, верујем да ћу га истрчати. Сви учесници трке су победници, а за истрчани маратон су добили симболичне медаље.

На 34. „Петровданском маратону“ су, поред проф. др Јова Радоша, трчали и Паланчани Борислав Поповић, Андрија и Милка Бисага, Лана Капелан, Самир Аличић и Владимир Булаић, затим Драган Војичић из Нове Гајдобре, Бојан и Синиша Бусић из Негославаца, као и Новосађани Бојан Манојловић, Жива Вијоглавин и Владимир Аранђеловић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here