Музеј пива и „Дан сремуша“ промовисани на Међународном сајму туризма

Извештај са 44. Међународног сајма туризма

669

Туристичка организација општине Бачка Паланка је после сајма туризма у Љубљани наставила своје активности и промоцију на једној од највећих туристичких манифестација и сајмова у региону Југоисточне Европе, 44. по реду Међународном сајму туризма и хотелско угоститељске опреме „HORECA“ који се одржао у Београду у периоду од 23. – 26.02. под слоганом „Кад је одмор није тешко“.


Ове године се представило 350 излагача из преко 30 земаља, неке и по први пут Алжир, Бурунди, Камерун, Обала Слоноваче, Габон, Екваторијална Гвинеја и Намибија. Земља партнер је била Народна Република Кина.

Председник Александар Вучић је свечано отворио сајам и истакао да је Србија у последњих неколико година направила велики помак јер је прилив од туризма износио 2.5 милијарди евра.

На заједничком штанду Туристичке организације Војводине, Бачка Паланка је своју туристичку понуду представила заједно са још 13 туристичких организација, Ковином, Белом Црквом, Бечејом, Бачом, Бачком Тополом, Оџацима, Старом Пазовом, Житиштем, Новом Црњом, Бачким Петровцем, Иригом, Сомбором и Сремском Митровицом.

Већ традиционално, посетиоци су могли да уживају у дегустацији војвођанских јела, вина, коктела. Велика заинтересованост туриста је била за активни одмор, цикло, вински туризам… На штанду ТО Бачке Паланке промовисан је Музеј пива из Челарева као и предстојећа манифестација „Дан сремуша“ која ће се одржати 01.04.2023. године у Нештину и Визићу за коју је владала велика заинтересованост.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here