ТОО Бачка Паланка на 14. Међународном сајму туризма и сеоског туризма

Сајам је одржан у Крагујевцу

487

У Крагујевцу се од 23. до 25. новембра одржао 14. по реду Међународни сајам туризма и сеоског туризма на Шумадија сајму.


Организатори сајма су Шумадија сајам и Градска Туристичка организација Крагујевац, а покровитељи Министарство туризма и омладине и Град Крагујевац. Овогодишњи сајам званично је отворио Немања Радовић, помоћник министра у Министарству туризма и омладине а присутне званице су поздравили и организатори сајма, директор Шумадија сајма, Александар Штајн и директор Градске Туристичке организације Крагујевц, Бојан Павловић.

Свечано отварање је културно уметничким програмом употпунио и наступ Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“. Више од 100 излагача се представило из целе Србије; Црне Горе, Босне и Херцеговине, Мађарске. Поред овог сајма одржао се и Сајам зимнице, као и кување „Шумадијске чајанке“ традиционалног такмичења у припремању куване ракије.

Туристичка организација општине Бачка Паланка је своју туристичку понуду представила на заједничком штанду Туристичке организације Војводине заједно са туристичким организацијама Вршца, Беле Цркве, Ковина, Зрењанина, Инђије, Темерина и Суботице. Посетиоци су највише интересовања показали за културно наслеђе, гастрономску понуду и сеоски туризам. По завршетку сајма, Туристичкој организацији Војводине је додељено признање за освојено друго место у категорији „Најуређенији излагачки простор“

1 коментар

  1. Džaba samohvalospevi o lepotama, kojima je priroda Bačku Palanku, obilato podarila, kada je u toj priči presudno bitan ljudski faktor, a tu smo dramatično „tanki“! Devastirano, pokidano, zspušteno…smeće na sve strane, na šetališnoj zoni srećemo krdo ovaca, koje obilato seju krpelje, opšta nebriga… A moglo nam je biti lepo…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here