Двојац без кормилара у посети Бачкој Паланци: Хуманитарно осликавање излога

Током викенда, 09 и 10 децембра осликали су локале у Бачкој Паланци у замену за уплату на рачун фондације Буди Хуман.

Иван и Гордана, познати као „Двојац без кормилара,“ обишли су Бачку Паланку у хуманитарној мисији овог викенда, осликавајући излоге локалних фирми у замену за донације на рачун Буди Хуман фондације, намењене десетогодишњем Огњену Бојковићу.


Огњен, дечак из Обреновца, суочава се с тешким кожним обољењем познатим као „дечко лептир.“ Испуњавање Огњенових снова о постајању фудбалера постало је лакше захваљујући Ивану и Гордани, који су се одазвали позиву Алексе Ћулума да посете Бачку Паланку.

Алексa Ћулум, наш суграђанин, који их је контактирао и позвао у Бачку Паланку, придружио се њиховој хуманитарној мисији, мотивисан жељом да пружи допринос Огњеновом лечењу и пронашао заинтресоване објекте који би били осликани.

Овај хумани двојац, иначе активни чланови заједнице Батајнице, сами финансирају своје хуманитарне подухвате, укључујући и ову мисију у Бачкој Паланци. Кроз рециклажу лименки коју спроводе и уз помоћ локалних вртића и школа, успели су да прикупе значајна средства која им помажу да чине добра дела.

Током викенда, 09 и 10 децембра осликали су седам локала у Бачкој Паланци, укључујући Скривени рај, Рoki Pet Shop, Пекару Дрља, пивницу Буренце, бензинску пумпу Knez Petrol и Трип 021. Власници осликаних локала су за услугу осликавања уплатили договорен износ на рачун фондације Буди Хуман за Огњена Бојковића.

Двојац без кормилара, грађани Батајнице, годинама су ангажовани као хуманитарци. Носиоци су признања нај рециклер, њихова зграда је такође награђена за допринос екологији.

Више о овим хуманитарцима можете сазнати на њиховој фејзбук страници: Dvojac Bez Kormilara 

Ognjen Bojković

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here