Хумани борци

Бачкопаланачки Airsoft team „Бели вукови“ организовао хуманитарну акцију

592
Извор: Facebook/Ilija Jovkic

БАЧКА ПАЛАНКА – Хуманитарну акцију „За Минин живот“ подржали су међу осталима и чланови бачкопаланачког Air soft тима „Бели вукови“. Реч је о клубу основаном прошле године, а његови чланови баве се једном тактичком спортском игром paintball.


– У питању је једна од спортских игара из ранга екстремних која представља имитацију кратких ватрених контаката. Игра се одвија на ограниченом простору. Две екипе се међусобно сукобљавају, а победник је онај који последњи остаје у игри, каже Мирослав Толд, један од чланова Air soft тима „Бели вукови“.

– Ради се о оружју које избацује лоптице пуњене желатином које су раствориве у води. Ову игру упражњавају углавном одрасле особе. Обавезна је заштита очију, а такмичари користе стандардну војну опрему. Најчешће у игри учествују две супростављене екипе са 10, 15 или више чланова. Ово је пре свега забавна игра која најчешће траје десет минута. Победник је екипа која по завршетку игре има више „живих“ људи на терену у ограниченом борилишту. Победник не добија награду. Сврха је окупљање људи ради забаве.

Чланови „Белих вукова“ ово „такмичење“ одржавају доста често на различитим местима и локацијама, искључиво у природи. У недељу, 23. априла, на „такмичењу“ одржаном у дворишту и башти породице Толд у Бачкој Планци, у Шафариковој улици, поред такмичара из Бачке Паланке биле су присутне ињихове колеге из Бачког Петровца, Бача и Футога. Током одржаног „такмичења“ у paintball-у организована је акција помоћи оболелој Мини Пошарац.Током ове акције у посебан бокс остављани су новчани прилози.

Прикупљено је 41.600 динара. У акцију поомоћи Мини Пошарац могу се укључити сви хумани људи уплатом новчаних средстава на динарски рачун број 160-6000001615237-70 или на девизни рачун број 160-6000001616536-53.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here