Милева Жарковић – љубав према цвећу узвраћена лепотом

Уређење окућнице

Извор: Недељне новине

Житељи Нове Гајдобре поклањају пуно пажње изгледу окућнице, дворишта и башти. Једна од љубитељки лепог уређења и неговања свог животног простора је и Милева Жарковић.


Она то ради са великом љубављу, посадила је више врста цвећа, уређених по негованимлејама, у разним саксијама, а трава између биљака је уредно кошена. Цвеће можете наћи и на тераси, у дворишту и у башти. Редовно га плеви, окопава, полива, а цвеће захвално цвета чинећи њено пребивалиште правим малим „рајем“ на земљи.

Госпођа Милева је за Недељне новине рекла, да је љубав према цвећу породична, њени родитељи, браћа и сестре сви су волели цвеће, та љубав им је у „генима“. Имала је и велику животну трагедију, јер је изгубила једног сина, тако да утеху налази и у гајењу цвећа. Воли све врсте цвећа и пуно времена проводи уњиховомгајењу, јер су обавезе велике. Други син јој помаже тако, што редовно коси траву у дворишту и око куће. Јулске олује су прилично оштетиле њен врт, што је тешко поднела, али сада већ поново цвета двориште. Преко зиме, цвеће уноси у ходник куће, а када је велика хладноћа, укључи и централно грејање да би сачувала своје љубимице.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here