Данас почиње тестирање за упис у први разред

Да ли децу треба припремати за тестирање?

163
Фото: БАП ВЕСТИ

Од данас почиње тестирање за упис у први разред и трајаће до 31. маја. У школу 2024. године полазе сва деца рођена од 1. марта 2017. године до краја фебруара 2018. године.


Помоћница директора Канцеларије за ИТ и еУправу Биљана Марић рекла је за Танјуг да заказивање термина и даље траје – до краја маја, до када траје и тестирање деце.

„Преко Портала еУправе родитељи, односно други законски заступници, већ од 20. марта имали су могућност да закажу термин за упис деце у жељену основну школу“, рекла је Марић.

Према њеним речима, у складу са Календаром Министарства просвете, заказивање термина је могуће урадити до краја маја, до када званично траје и тестирање, односно упис деце у први разред, а постоји могућност и накнадног уписа до краја августа.

Додаје да у случају да родитељи желе да промене термин, најбоље је да нови термин закажу у договору са школом, али то могу учинити и путем Портала.

„Нема потребе да исходи тестирања, односно резултати, буду доступни јавности, па ни родитељима. Тестирање се обавља у основним школама. То раде стручни сарадници, педагози и психолози, и то се ради са циљем што боље процене деце и формирања одељења. Родитељи све информације могу да добију у школи“, рекла је Марић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here