Награда за Полетарчеву дрвену играчку

Признање за инклузивну играчку

275
Извор: Приватна архива

Едукативни центар Полетарац из Бачке Паланке, на смотри „Играчке са сврхом“ и ове године освојио је награду са играчком „Меда, ауто и сова“.


Идеја смотре „Играчке са сврхом“ је да подстакне произвођаче и дистрибутере играчака, као и све учеснике у настојањима за добробит деце, у области здравства, образовања, културе и медија да подстичу смислен одабир играчака како код родитеља тако и код здравствених и образовних институција те да повећамо свесност о важности сврисходног избора играчака и утицаја који оно што дајемо најмлађима има за цео њихов живот

Од ове године уводи се додатна категорија „Играчке са сврхом“: Играчке са сврхом –  инклузивна играчка. За ову категорију конкуришу играчке које деци са потребом за додатном образовном подршком пружају подршку и стимулишу развој у областима моторике, говорно-језичког развоја, сензорног развоја и когниције, односно играчке које деци из осетљивих група помажу да напредују.

Смотра друштвено одговорних играчака одржана је 12.12. у Дому Јеврема Грујића где је титулу Играчка са сврхом – инклузивна играчка освојила Станислава Роквић, мастер логопед са играчком Меда, ауто и сова.

Прошле године Полетарчеве дрвена играчка „Шарени прстићи“ добила је титулу најбоље друштвено одговорне играчке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here