Време је за припрему пријемног

На ПМФ-у почеле онлајн припреме за факултетске пријемне испите из математике и информатике, биологије и хемије

114
Фото: Pixabay

Департман за математику и информатику Природно-математичког факултета организује бесплатне онлајн припреме за факултетске пријемне из математике и информатике.


Припреме су почеле, 6. фебруара, а заинтересовани средњошколци треба само да креирају свој налог на порталу департманског сајта. Од 2019. године ове припреме се одржавају у онлајн фромату, како би се омогућило свим средњошколцима из Србије, али и из региона (Република Српска, Црна Гора, Хрватска), да се спреме за пријемни, а да не морају физички да буду у Новом Саду.

У претходних 5 година више хиљада средњошколаца је учествовало у овим припремама, а професори који држе припреме имају вишегодишње и вишедеценијско искуство у припреми ученика за пријемне. Ученици могу да се прикључе припремама у било ком тренутку, а сви часови ће бити снимљени и сви регистровани средњошколци моћи ће ову наставу и одложено да погледају. Такође, сви регистровани матуранти ће имати на располагању и задатке са пријемних испита од 1995. до 2023. године.

Припремна настава ће се држати сваког уторка од 20 часова. На припремама ће се прво бити обрађене теме које долазе на пријемни, а потом ће неколико часова бити посвећено решавању разних задатака, по жељи полазника припрема. Две до три недеље пре пријемног испита, за све заинтересоване биће организован и пробни онлајн пријемни испит.

Департман за биологију и екологију такође организује БЕСПЛАТНУ ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ, намењену свим ученицима који за пријемни испит на факултете у Србији полажу тест из биологије. Настава обухвата садржаје који су обрађени у гимназијским уџбеницима биологије, по новом програму. Циљ припремне наставе је да припреми будуће студенте не само за полагање пријемног испита, већ и за савладавање наставе из биологије на матурском испиту и касније на студијама. Настава је организована по целинама које су обрађиване у оквиру предмета биологија од првог до четвртог разреда Гимназије природно-математичког смера.

Сваку од области презентују наставници и сарадници Департмана за биологију и екологију уз савремени приступ настави. Настава се спроводи интерактивно, уз коришћење адекватне опреме. Припремна настава биће организована од 10. фебруара до 08. јуна 2024. године у трајању од укупно 86 школских часова, суботом са почетком у 11:00, у трајању од 5 школских часова. По завршетку читавог циклуса припреме, 22. јуна биће организовано завршно тестирање. Пријава за похађање припремне наставе врши се попуњавањем онлајн формулара на сајту департмана, а пријаве трају до сутра.

Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, почиње са припремном наставому суботу 3. фебруара. Цена је 12.000 динара, а више информација и детаља можете пронаћи на сајту департмана. Више информација: проф. Горан Радојев 064 16 98 992.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here