Удружење из Бачке Паланке помаже Србима са Космета

"Срцем за Космет" је назив удружења из Бачке Паланке које помаже своје сународнике на Косову и Метохији

Извор: Фејсбук (Срцем За Космет)

БАЧКА ПАЛАНКА – У марту ове године у Бачкој Паланци основано је удружење „Срцем за Космет“ које се бави прикупљањем и достављањем помоћи грађанима српске националности који живе на Косову и Метохији.


И пре него што су званично регистровани као удружење, група од око 40 хуманих грађана прикупљала је новац, куповала намирнице и друге потрепштине неопходне угроженом српском становништву на Космету. Претежно помажу становништву у Великој Хочи, Ораховцу и Призрену, а помоћ путем посредника шаљу сваки месец. Како кажу у удружењу, два пута годишње и сами оду да однесу пакете и посете сународнике.

„Често нам се у акцијама прикључе и други грађани који нису чланови удружења. Добро дошао је свако ко има велико срце и жељу да олакша свакодневницу Србима на Косову и Метохији. На друштвеној мрежи Фејсбук имамо профил Срцем За Космет путем које могу да нам се обрате сви који имају било какво питање, а ту могу да пронађу и број жиро рачуна преко којег могу да уплате жељена средства“, рекао је председник удружења, Лука Мандић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here