О превенцији оралног здравља са ђацима и предшколцима

33. Национална недеља здравља уста и зуба

208
Извор: Дом здравља "Др Младен Стојановић"

Стоматолошка служба Дома здравља „Др Младен Стојановић“, на челу са др стоматологије Татјаном Мајкић  и ове године је, треће недеље маја месеца, обележила 33. Националну недељу здравља уста и зуба под слоганом „Буди поносан на своје зубе“. 


О значају превенције у очувању оралног здравља за локалне медије говорила је др Јована Панић, специјалиста дечије и превентивне стоматологије док је у ОШ „Вук Караџић“ за ученике других разреда организован ликовни конкурс на тему здравља уста и зуба.

Малишани су се заједно  са својим учитељицама Горданом Басарић, Драганом Милановић, Милицом Петрић и Гораном Радојевић потрудили да својом креативношћу одговоре на задату тему и израдили су паное који су потом и изложени у школи. За свој труд, Дом здравља их је наградио јабукама, док је ученици Сари Божајковић из II-1 која је урадила појединачан рад, припала додатна пригодна награда.

У  кампању посвећену обележавању Националне недеље здравља уста и зуба били су укључени и малишани у вртићу у склопу ОШ „15. октобар“ у Пивницама и вртићу при ОШ „Алекса Шантић“ из Гајдобре, чији су ликовни радови изложени у тамошњој здравственој установи, а обављен је и систематски преглед зуба ученика петог разреда у ОШ „Здравко Челар“ у Челареву.

Стоматолошка служба бачкопаланачког Дома здравља је и овогодишњим активностима показала да континуирано ради на промоцији оралног здравља од најранијег узраста, указујући на значај превенције када је у питању очување здравља уста и зуба.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here