Опада број оболелих од ковида у општини Бачка Паланка

Саопштење Дома здравља "Др Младен Стојановић"

Док су у Кини још увек на снази ригорозне мере у циљу превенције ковид пандемије, у Америци је већ одјављена пандемија. У осталим земљама, мере попуштају или су укинуте и све су заступљенија мишљења да корону треба третирати као ендемску, сезонску болест попут грипа.


У Србији је ових дана актуелно затварање ковид амбуланти, за сада у Београду, па се очекује да ће слична ситуација бити и у осталим срединама. За сада, Ковид амбуланта у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ ради по досадашњем режиму, који искључује рад недељом.

Према подацима из ове амбуланте, током новембра месеца обављено је 566 првих прегледа. Од тог броја регистрован је 101 ковид позитиван пацијент. Гужви нема, клиничка слика пацијената који се јављају је и даље блага и подсећа на све остале респираторне инфекције.

Број вакцинисаних пацијената је и даље у паду, тако да је током новембра, четврту дозу вакцине против ковида примило свега 13 грађана са подручја бачкопаланачке општине.

Вакцинални пункт у амбуланти „Стари град“ и даље ради – радним данима пре подне, изузев четвртком, кад је радно време после подне.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here