Превентивни прегледи у суботу и недељу (09. и 10. марта) у Дому здравља

За преглед није потребно заказивање

2457

Обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу (09.03.) и недељу (10.03.) у око 170 здравствених установа широм Србије, биће организовани превентивни прегледи.


За преглед није потребно заказивање, грађани само треба да дођу до здравствене установе у периоду од 08:00 до 15:00 часова. Ове суботе планирани су превентивни, ултразвучни прегледи штитасте жлезде, који ће се обављати у интернистичкој амбуланти. Прегледи се организују за одрасле особе које раније нису имале детектовано обољење штитасте жлезде.

У недељу, грађани ће моћи да ураде ЕКГ, мерење крвног притиска и одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви. ЕКГ и мерење крвног притиска организовано је у служби опште праксе, док је вађење крви организовано у лабораторији Дома здравља

„Болести срца и крвних судова водећи су узрок обољевања и умирања у Србији и у свету. У већини случајева, кардиолошке болести изазване су факторима ризика који се могу контролисати или лечити – висок крвни притисак гојазност, пушење, недовољна физичка активност. Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима“, наводи се у саопштењу Дома здравља.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here