Дојаве о бомбама у школама широм Србије

Родитељима речено да не доводе децу на наставу

Фото: БАП ВЕСТИ

На адресе више школа широм Србије стигле су дојаве о постављеним бомбама. За сада је потврђено да је дојава о постављеним бомбама дошла у школе у Београду, Крагујевцу, Суботици, Новом Саду…


Тако је неколико школа на територији општине Раковица у Беогрду јутрос поново добило дојаве о бомбама на мејл адресе, након чега су одмах обавештени родитељи да децу јутрос у школу, не доводе док полиција не изађе на терен и утврди да је све безбедно.

Међу тим школама је и ОШ „Бранко Ћопић“ на Видиковцу. Према првим информацијама, то није једина школа, претње су стигле у више њих у овој београдској општини.

Све је одмах пријављено полицији која је обавила контролу и установила да је дојава о бомби била лажна.

Осим ове основне школе дојаве о бомбама стигле су и на адресе ОШ „Милош Црњански“ на Бановом Брду, ОШ „Гаврило Принцип“ у Земуну, ОШ „Филип Кљајић Фића“ на Бановом Брду, ОШ „Бановић Страхиња“ на Вождовцу, ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици, ОШ „Милош Црњански“ на Кошутњаку.

Дојаве о бомбама у Крагујевцу

Осим београдских основних школа, јутрос су на адресе две крагујевачке основне школе стигле дојаве о бомбама. У питању су основне школе „Станислав Сремчевић“ и „Свети Сава“.

Полиција је евакуисала и те објекте, у којима је у току контрадиверзиони преглед, јавља Ucentar.rs.

Дојаве и у Новом Саду

У неколико новосадских основних школа стигле су и овог јутра дојаве о постављеним бомбама. Према речима грађана Новог Сада који су овог јутра послали децу у школу, дојава је било у основним школама „Прва војвођанска бригада“, „Јожеф Атила“, „Васа Стајић“, „Ђорђе Натошевић, „Душан Радовић“, „Светозар Тоза Марковић“.

У неким од наведених школи, провера је већ завршена па се настава вратила у своје редовне токове.

Седам лажних дојава о бомбама у Суботици

У седам основних школа у Суботици, „Сечењи Иштван“, „Матко Вуковић“, „Јован Микић“, „Мајшански пут“, „Кизур иштван“, „Соња Маринковић“ и „Ђуро Салај“ јављено је да су подметнуте бомбе.

– Контрадиверзионе екипе Министарства унутрашњих послова изашле су на лице места и провериле појединачно сваку од образовних установа и утврдили да се ради о лажним дојавама – кажу у Полицијској управи Суботица.

Након краћег прекида настава је настављена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here