Малолетници који су починили 32 крађе раније пребили човека у Товаришеву

Дечаци стари 10 и 12 година

2792
Фото: БАП ВЕСТИ

Дечаци стари 10 и 12 година из Новог Сада се сумњиче за 32 крађе и покушаје крађе су исти они који су у априлу ове године у Товаришеву пребили Тодора Шуњку (75), који је три месеца касније преминуо.


Против њих неће бити подношена кривичних пријава јер немају 14 година и нису кривично одговорни.

Према незваничним информацијама, они су сада смештени у један од објеката који је под надзором Центра за социјални рад и нису са породицом.

Полиција је пре два дана саопштила да се малолетници сумњиче да су проваљивали у угоститељске и друге пословне објекте различите намене, продавнице, месаре, цвећаре и крали из њих новац и различите производе.

Терете се да су починили седамнаест тешких крађа, девет покушаја овог кривучног дела, пет крађа и једно разбојништво.

Како је тада наведено, о случају је обавештен Центар за социјални рад, а против мајке дечака је поднета кривична пријава због запуштања и злостављања малолетног лица.
Претходно је за дело у Товаришеву у јулу Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду поднета кривична пријава од стране Полицијске станице Бачка Паланка против малолетника због кривичног дела тешка телесна повреда над Тодором Шуњком (75).

Из ВЈТ су тада навели за Блиц да се ради на предмету, али да ће уколико се и утврди да је почињено кривично дело бити донето решење о одбацивању кривичне пријаве, јер се према деци не може водити кривични поступак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here