Настављено суђење за тешко убиство у покушају у Бачкој Паланци

Окривљенима се на терет ставља да су 3. јануара 2023. године у Бачкој Паланци покушали да лише живота оштећеног Давида Вишекруну

Фото: 021.rs

У Вишем суду у Новом Саду, у понедељак (25.03.) настављено је суђење Тодору Јарчевићу и Срђану Карановићу из Бачке Паланке, окривљенима за тешко убиство у покушају у том месту.


На јучерашњем главном претресу саслушани су сведок оштећени Давид Вишекруна и његов рођени брат Дамјан, док су остали сведоци због закашњења од сат времена услед кашњења спровођења окривљених из Окружног затвора у Новом Саду остављени за наредно рочиште.

Сведок оштећени Давид Вишекруна остао је у целости при раније датом исказу, након чега је председница већа судија Сања Берак прихватила предлог браниоца окривљеног Тодора Јарчевића, адвоката Горана Карадаревића, за суочење окривљених и сведока оштећеног.

У фокусу суочења било је неслагање између окривљеног Јарчевића и оштећеног Вишекруне око тога како се сам догађај догодио. Након тога и другоокривљени Срђан Карановић суочио се са оштећеним, где је такође било пуно несугласица око оружја које је коришћено критичне вечери. То јест ко га је донео и ко је власник истог.

Сведок Вишекруна Дамјан, рођени брат оштећеног остао је при раније датом исказу наводећи да се он свакодневно вози у колима свога брата, али да у њиима никада није видео оружје као и да нема сазнања да ли његов брат поседује оружје.

Наредна рочишта заказана су за 11. април, 9. мај и 10. јун текуће године када је планирано да буду саслушани остали сведоци и вештак за судску медицину.

Подсетимо, како се наводи у оптужници коју заступа Виши јавни тужилац Јелена Стојаковић Мустакас, окривљенима се на терет ставља да су 3. јануара 2023. године око 21 часова у Бачкој Паланци на обали језера „Багер“ покушали да лише живота оштећеног Давида Вишекруну, те су након што је оштећени успео да побегне неовлашћено користили његово возило које су оставили на паркингу у Оџацима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here