Педагошком асистенту из Оџака осумњиченом за злостављање деце продужен притвор

Ускоро пред судом

264

Педагошки асистент И. О. (26) који се сумњичи за сексуално злостављање малишана у вртићу у Оџацима остаје иза решетака, а 14. фебруара почиње припремно рочиште у овом предмету.


Ванпретресно веће Вишег суда у суда у Сомбору продужило му је притвор до 29. марта због околности које указују да би боравком на слободи могао да понови кривично дело, као и због последица извршење кривичног дела и узнемирења јавности, у случају његовог пуштања на слободу, преноси Дневник.

Окривљени је предметне радње предузимао у дужем временском периоду у континуитету од лета 2022. године до 4. маја 2023. године према већем броју деце вртићког узраста, злоупотребљавајућ положај лица коме су деца била поверена на старање и негу.

Против И. О. је сомборско Више јавно тужилаштво подигло оптужницу због шест кривичних дела обљуба злоупотребом положаја, 28 кривичних дела недозвољене полне радње и дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Јавност је за злостављање деце сазнала када је један четворогодишњак родитељима испричао како га је он у вртићу нагог фотографисао, након чега су они одлучили да провере дететове наводе.

После разговора са психологом, утврђено је да је дететов исказ веродостојан, случај је пријављен полицији, а И. О. је ухапшен.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here