После драме ухапшен убица из Сиска. Из калашњикова убио жену (45), тешко рањено четворо људи

Велика трагедија и у Хрватској

Мушкарац који је синоћ отворио рафалну паљбу из калашњикова у селу Канак код Сиска ухапшен је, саопштила је сисачко-мославачка полиција. Они су га ухапсили током ноћи након што је у пуцњави смртно страдала жена (45), а четири су особе повређене.

– Медицинска помоћ им се пружа у сисачкој Општој болници гдје је утврђено да су тешко повређени – наведено је касно ноћас из полиције након што се за помахниталим мушкарцем трагало неколико сати.

Како је потврђено из полиције лакше повреде задобио је и ватрогасац.

– Лекарска помоћ пружена је и двема особама, међу којима је једно дете, а које су бежећи лакше повређене. Током синоћних догађаја у потпуности су изгореле две куће и један аутомобил, док су једна кућа и један аутомобил изгорјели деломично – истакли су, а преноси портал 24 сата.хр

На Фејсбук страни Сисак инфо објављен је и снимак са места хапшења.

Мушкарац стар око 60 година је како су пренели хрватски медији синоћ око 20 сати, наоружан ватреним оружјем, дошао у кућу код комшије и почео да пуца.

Неки од комшија испричали су како их је раније мушкарац оптуживао да га трују.

– Кад сам дошао тамо, видио сам дим, видио сам ватру, видим људи уплашени сви и кажу ми: „Бјежи, иде он, пуца по људима, пали куће!“ Ја сам узео дјецу, побјегао, жену сам покупио и дошао на сигурно мјесто. Сад сам се вратио назад да видим што ће се десити с њим, а и морам се вратити дома – испричао је један свједок, преноси Телеграм.

Како је испричао осумњиченог за убиство познаје цели живот јер су одрасли заједно.

– Он је мало старији од мене и био је мало чудан онако, психички мало нестабилан, али баш сада да би тако нешто направио… – додаје.

Јутарњи је пренео како су се од страха људи забарикадирали намештајем у страху да их не убије и бежали кроз прозоре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here