Ухапшен отправник возова због несреће код Раткова

У судару возова пет особа је теже, а 47 лакше повређено

Фото: Canva

Отправник возова у Раткову Ј. М. ухапшен је због сумње да је одговоран за судар путничког и теретног воза који се десио у петак, 17. новембра.


Кривичном пријавом осумњиченом се на терет ставља тешко дело против опште сигурности у вези с кривичним делом изазивањем опште опасности, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора, пише Политика.

По истеку задржавања, он ће уз кривичну пријаву бити спроведен поступајућем тужиоцу Основног тужилаштва у Сомбору на саслушању.

Након саслушања ће тужилаштво предложити суду да осумњиченом одреди притвор или да се брани са слободе.

У судару возова пет особа је теже, а 47 лакше повређено. Најтеже повреде, прелом неколико ребара, задобио је кондуктер путничког воза и он је након незгоде смештен на Одељење интензивне неге сомборске болнице.

Како је дан после несреће саопштило предузеће „Инфраструктуре железнице“, Ј. М. је усмено признао пропуст у раду који је изазвао настанак железничке несреће код Оџака.

Према информацијама до којих је Политика дошла, до судара возова је дошло када је отправник у станици Ратково дао сигнал путничком возу да крене, а за то није имао дозволу.

На прузи ка Богојеву раније се покварио теретни воз који је због насталог квара стајао на прузи.

Машиновођа путничког воза је, када је уочио теретњак на прузи, почео да кочи, али због тежине воза није успео да га заустави.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here