Запаљено неколико комбија и мањих камиона у Новом Саду

У три пожара су горела доставна возила, а у последњем случају мањи камион.

1159
Фото: Printscreen/X Radio 021

У Новом Саду су током преподнева запаљена барем три мања комбија и камиона, а грађани сумњају да је за све паљевине одговорна иста особа, пише 021.rs.


Из полиције и сектора за ванредне ситуације за сада нема никаквих званичних информација о томе да ли се трага за пироманом.

Портал 021.rs незванично наводи да је из служби безбедности добили потврђено да су се догодиле интервенције због пожара на три локације.

Према незваничним подацима до којих је дошао 021.rs, ватрогасци су данас од 8 до 12 часова имали бар три изласка на терен због гашења мањих пожара на возилима у Новом Саду.

Овај број излазака је изнад дневног просека када су у питању пожари на возилима, а при томе се у свим случајевима радило о намерном паљењу, а не квару на инсталацијама или последици судара.

Први пожар је био још јутрос на Телепу, у Улици Петефи Шандора.

Оно што је сигурно је да су ватрогасци нешто после 9 часова у Улици Саве Ковачевића и потом око 9.30 часова недалеко одатле, на Углу Саве Ковачевића и Фелеги Тивадара гасили бранике на два комбија, а штета је минимална.

Такође, нешто после 11 часова био је пожар и после кружног тока на Сентандрејском путу.

У три пожара су горела доставна возила, а у последњем случају мањи камион.

Грађани за 021.rs причају да на два комбија штета није велика, док је на камиону био озбиљан пожар. Ватрогасци су брзо реаговали, мада су сами грађани брзо угасили ватру.

Они за 021.rs причају да је полиција обавила увиђаје, али да нису чули ко би могао да буде починилац.

„Међу онима који се баве превозом робе у Новом Саду брзо се прочуло о овим паљевинама јер се мање-више сви знамо. Оно што сви већ мисле јесте да је неко ишао и намерно палио доставна возила, вероватно неки пироман“, каже за 021.rs један од превозника.

Пожар је, како преноси портал, на возилима највероватније изазван мањим бренером.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here