„Ајд’ за вођом“ – прва књига афоризама Драгана Станимировића

Нове књиге

386

БАЧКА ПАЛАНКА – У издању Штампарије Станишић изашла је из штампе прва књига афоризама Станимировић Драгана из Бачке Паланке под називом „Ајд’ за вођом“.


„Имам предиспозицију
за политичара.
Не знам
да ништа не знам“.

О аутору

Драган Станимировић рођен је 17. децембра 1957. у Рудинама, Општина Соколац, БиХ. Године 1961. доселио се у село Визић на Фрушкој гори. Основну школу и гимназију завршио је у Бачкој Паланци, а Економски факултет у Новом Саду. Од 1981. до 2002. године радио је у сектору финансија и као руководилац Фабрике слада. Од 2002. до 2022. године бавио се приватним предузетништвом. Сарађивао је у листу Јеж и радио-емисији Туп-туп.

Из предговора

“ … Сам наслов ове књиге „Ајд’ за вођом“ – инспирисан је старом народном мудрошћу, коју сам давних година чуо од моје бабе по мајчиној линији, Зорке. Она је, иако нешколована, била ходајућа енциклопедија народних мудрости и умотворина. Када бих се као дете нашао у друштву старијих дечака, склоних несташлуцима, оних који су се наметали као вође, баба би ме упозоравала изреком: „’Ајд за мувом, па ћеш на говно“. Отада, немам свога вођу и ослањам се искључиво на сопствене идеје – водиље…“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here