Библиотека подршка формалном образовању

Ученици осмог разреда ОШ "Десанка Максимовић", у оквиру слободне наставне активности "Филозофија са децом", посетили библиотеку

Извор: Народна библиотека "Вељко Петровић"

БАЧКА ПАЛАНКА – Библиотека као центар знања и информација подршка је формалном образовању за све ученике из образовних установа нашег града.


Очување традиције, стваралаштва и културног идентитета града и његових житеља од прошлих до садашњих времена, само је једна од тема коју су запослени у библиотеци обрадили са ученицима осмог разреда ОШ „Десанка Максимовић“ у оквиру слободне наставне активности „Филозофија са децом“.

Професорица Стојанка Мандић Дошлић дуги низ година организује колективне посете својих ученика Библиотеци са циљем реализације часова на креативнији начин, кроз учење и размењивање критичког мишљења и сазнања. Интересантном причом, библиотекар Завичајног одељења Драгана Петрић упознала је ученике са историјом бачкопаланачке библиотеке. На деци занимљив и сликовит начин приказане су активности, као и специфичност завичајних фондова Библиотеке. Ученици су могли да се информишу о чувању и начину коришћења завичајног материјала, његовој посебности и намени. Као илустрација испричаног, библиотекарка је припремила изложбу делова занимљиве и богате грађе из фонда Завичајног фонда као и изложбу књига аутора Вељка Петровића.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here