Дечија недеља у Библиотеци

Дешавање у Народној библиотеци "Вељко Петровић"

233
Извор: Народна библиотека "Вељко Петровић"

БАЧКА ПАЛАНКА – Дечија недеља, традиционална манифестација која се одржава сваког октобра, ове године се обележава под називом „Велико срце деце Србије“.


Представља најзначајнији национални догађај посвећен деци, унапређењу подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале. Овогодишња манифестација се реализује с посебним акцентом на развој емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.

Поводом ове манифестације, Дечије одељење Народне библиотеке „Вељко Петровић“ су посетиле две групе деце предшколског узраста из вртића „Свети Сава“ заједно са својим васпитачицама Јасмином Петровић и Оливером Младежић.

Њихови домаћини, мр Борислава Тољагић-Сегеди, библиотекарка и Горан Јовић, песник и кантаутор, су се потрудили да им приреде незаборавно дружење. Кроз шаролики програм: песама, музике, прича, изложбу књига, разговора и квизова, код малишана је први сусрет с библиотеком пробудио велико интересовање за садржаје које она нуди. Једно сасвим ново искуство и право пријатељство је изнедрила Дечија недеља. Осмеси на крају су потврда да је добра намера домаћина успешно и остварена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here