Још четири породице у Бачкој Паланци добиле по 10.000 евра за куповину куће на селу

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Из Општине Бачка Паланка стигло нам је саопштење за јавност које преносимо у целости.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Нови уговори за доделу бесповратних средстава потписани су у четвртак (05.10.) у Министарству за бригу о селу. Уговоре о куповини куће с окућницом у селима општине Бачка Паланка потписали су Маријана Кутањац, Зорана Гушић, Нина Рамић и Љубомир Хрчек и Тања Шекер и Жељко Киш.

Бранислав Шушница, председник општине, истиче да Бачка Паланка спада међу лидере по броју младих који су добили бесповратна средства за куповину куће на селу.

Програм нуди вишеструке бенефите. С једне стране омогућава младим људима и породицама да реше своје стамбено питање и створе стабилну и квалитетну будућност, а с друге стране доприноси ревитализацији руралних подручја наше општине. Бачка Паланка се истиче као лидер у овој области. Са новим уговорима, на нашој територији кућу с окућницом обезбедило је 130 младих породица и појединаца. Остаћемо у будућности посвећени подршци младим људима – рекао је Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка.

Право учешћа на конкурсу имају млади до 45 година старости, било да су брачни и ванбрачни парови или појединци. Због великог интересовања младих, Влада Србије је за ову годину одобрила додатних 395 милиона динара за Програм доделе бесповратних средстава за ове намене, чиме је омогућена куповина још 350 кућа.

Према пропозицијама Конкурса, локалне самоуправе имају обавезу да процене вредности некретнина, гарантују ваљаност података у конкурсној документацији, и уплаћују средства на рачун продавца сеоске куће и окућнице. Нови власници се обавезују да десет година не могу отуђити, издати у закуп или уклонити некретнину. Трошкове осигурања сносе сами, а током десетогодишњег периода кућа не може бити предмет залоге или хипотеке.

Ове године потписани су уговори за куповину 22 куће на територији општине
Бачка Паланка, а 2021. и 2022. године, обезбеђене су куће за 108 младих
породица и појединаца.

Бачка Паланка, 6. октобар 2023.године

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here