Месец књиге у огранцима библиотеке у Силбашу и Парагама

Малишанима из вртића и забавишта понекад су ово први доласци и посете библиотеци.

Извор: НБ Вељко Петровић

„Месец књиге“ је време када је у библиотекама веома живо, када се организују групне посете, више се чита, упознаје са новим књигама које лакше пронађу пут до свог читаоца.


Малишанима из вртића и забавишта понекад су ово први доласци и посете библиотеци. Библиотекари се постарају да први и сваки наредни долазак у „кућу књига“ деци буде занимљив и јединствен, да буде искуство које ће памтити заувек, а библиотека место које ће увек радо посећивати.

Огранци Народне библиотеке у Силбашу и Парагама настављају са овом традицијом.
У току „Месеца књиге“ гости огранка у Силбашу била су деца из вртића „Коцкица“ са васпитачицама Снежаном Грбић и Александром Вујовић. Пројекат под називом „Откуд кенгур у нашем селу?“ довео је малишане у библиотеку. Библиотекарка Зорана Миленковић им је са задовољством помогла да потраже одговоре из књига, сликовница и енциклопедија за децу. Гости огранка била су деца из забавишта са васпитачицом Снежаном Пајић. Шта је библиотека? Шта значи позајмити књигу? Како се чувају књиге? Одговоре су добили кроз причу библиотекарке, а она је малишанима поклонила чланске карте и позвала их да што пре опет посете библиотеку.

Поезија Душка Радовића била је тема часа српског језика који је одржан у огранку Библиотеке у Силбашу. Гости су били ученици трећег разреда са учитељицом Миланом Пандуров.

Огранак у Парагама угостио је малишане из вртића и васпитачицу Весну Туторов. Библиотекарка Зорана је одабрала да им представи колекцију сликовница о дечаку Мишку. Са децом се озбиљно и кроз шалу причало о разним темама које су подстакнуте читањем и разгледањем ових сликовница.

Ученици четвртог разреда са учитељицом Радмилом Вјештицом редовни су чланови библиотеке већ неколико година. Време проведено у библиотеци искориштено је да се разговара о прочитаним књигама, али и о књигама које тек треба прочитати.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here