Ненад Живков добио повељу за животно дело

Додела признања

1124

БАЧКА ПАЛАНКА – На свечаној додели награда, председница Књижевног клуба „Дис“ доделила је повељу за животно дело Ненаду Неши Живкову и то образложила његовом богатом биографијом коју ћемо и овај пут споменути.


Ненад Неша Живков је све што хоћете: књижевник, песник за децу, културни и јавни делатник, промотер писане речи. Рођен 1965. у Товаришеву, четири деценије провео у Новој Гајдобри. Деценију и по био на челу Књижевног клуба „Дис“, члан је Друштва књижевника Војводине.

Дао је немерљив допринос развоју библиотекарства у Бачкој Паланци за шта је добио Захвалницу, а потом и диплому за стваралачки рад са децом, оба признања од Народне библиотеке „Вељко Петровић“ Бачка Паланка.

Његове песме су и у Антологији дечје поезије (уредник Перо Зубац). Био је један мандат председник Управног одбора Културног центра Бачка Паланка. Савет МЗ Нова Гајдобра доделио му је Захвалницу за изузетан допринос неговању културе, поезије, дечјег стваралаштва и промовисању свог места. Добитник је и Октобарске награде за 2018. годину, највећег признања Општине Бачка Паланка. Од 2022. је главни и одговорни уредник Књижевног клуба „Дис“, Бачка Паланка. Творац је Дисове манифестације „Дисов сан“ и међународног књижевног конкурса „Дисово злаћано перо“ за најлепшу љубавну песму.

До сада је објавио 17 збирки песама за децу и 3 књиге афоризама: „Дрвеће умире тужно”, „Воли, не воли”, „Времена друга“, „Да сам”, „Пчеле и цвеће”, „Љуљашка”, „Дани Раја”, „Главне теме”, „Зашто”, „Било једном једно царство”, „Најлепше доба”, „Све о љубави”, „Професионалац”, „Свет за пет”, „Црвенкапа на Нешин начин”, „Свет бајки”, „Бајке на Нешин начин”, „Ништа лично”, „Боли глава”, „Шта рећи“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here